Републиканецът Кевин Маккарти  беше отстранен от поста си председател на

...
Републиканецът Кевин Маккарти  беше отстранен от поста си председател на
Коментари Харесай

Маккарти беше отстранен от поста си на председател на Камарата на представителите на САЩ

Републиканецът Кевин Маккарти  беше отхвърлен от поста си ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати. Това демонстрират резултатите от гласуването на резолюцията за премахване на Маккарти от служба, импортирана в долната камара на Конгреса.

Инициатор на процедурата по гласоподаване и създател на резолюцията беше съпартиецът на Маккарти, конгресменът Мат Гаец, представляващ дясното крило на Републиканската партия на Съединени американски щати. Той показа този документ на сътрудниците си в понеделник вечерта.

Причината бяха остри идеологически несъгласия сред Маккарти и Гец, както и други законодатели от долната камара на Конгреса, които поддържат десни и крайнодесни възгледи. Тези членове на партията не простиха на Маккарти преди всичко за решението да направи прочут компромис с демократите в Камарата на представителите, с цел да предотврати прекъсването на финансирането на федералното държавно управление при липса на утвърден държавен бюджет за фискалната 2024 година, която стартира в Съединени американски щати на 1 октомври.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР